Avui és un gran dia, gaudeix-lo!

Avui és un gran dia. Un dia que estàvem esperant amb moltes ganes.
Celebrem el 95è aniversari de L'avi Joan, conegut a Guàrdia, el poble que el va veure néixer, com el Juanito de Cal Peraire.

Nosaltres ja tenim, tot i que som joves, una certa experiència, un munt de records; tota una vida plena d'èxits, fracassos, amors, desamors, lluites internes... hem guanyat i perdut amics i també hem vist néixer i hem viscut de prop la mort dels que estimem. Imagineu doncs, què es pot sentir amb 95 anys!

En Joan ens ha relatat moltes històries i totes mereixen tornar a ser escoltades tantes vegades com calgui o ell necessiti explicar. Ha sobreviscut a la guerra encara que en una ocasió ningú tenia esperança de que se'n sortís.
Està orgullós de la seva feina de fuster i en parla tot sovint. També va treballar per a una central elèctrica a Terrassa on ara hi ha un restaurant molt conegut, i també ens ha explicat anècdotes d'aquella època. Són tantes les coses que ha viscut i recorda, que se'n podria escriure un llibre. Una vida que sempre ha compartit amb la iaia Lluïsa. Els dos s'estimen amb bogeria i els hauríeu de veure agafats de la mà. La seva sí és una gran història d'amor que ni la guerra ni cap adversitat ha pogut enderrocar.
En Joan espera amb l'entusiasme d'un nen que arribi el divendres per anar al casal a veure com balla la gent gran que, al seu costat, són quitxalla.
Quan a l'avi Joan li dius Avi et contesta que ell no és Avi que ell és Besavi! I és que ja són quatre besnéts dels quals gaudeix.

Cada dia llegeix l'Sport, està al dia de tot el que envolta al seu estimat club. És soci del F.C. Barcelona des del 1962 però, abans de ser-ho, ja anava als partits amb el carnet d'algun bon amic. De tot això ja fa més de cinquanta anys i no em puc ni imaginar la quantitat de partits i de grans jugadors que ha vist al llarg de la seva vida. Va viure la inauguració del Camp Nou i al 1979 (aquest mes s'han celebrat els trenta anys) va ser un dels trenta mil afeccionats que es van desplaçar fins a Basilea i va gaudir d'una final històrica on el Barça va guanyar la seva primera Recopa d'Europa amb un resultat de 4 a 3 contra el Fortuna de Düsseldorf. Així doncs, gràcies als avis, jo he pogut veure uns quants partits al Camp Nou i mai podré estar suficientment agraït.

Avui, a banda del nostre, pot rebre un regal brutal. Dóna la casualitat que avui, el dia del seu aniversari, el Barça juga la final de la Champions. Un Barça que ja està fent història.

Des d'aquí et vull desitjar un feliç aniversari, tots te'l desitgem. Per molts anys avi Joan! ...ai, perdó; Besavi Joan!
Visca el Barça!!!

8 comentaris :

  1. Quin gran dia!
    Moltes Felicitats Avi!

    ResponElimina
  2. El meu pare també era fuster. Ja t'he comentat al feisbuc. Espero que tingui aquesta alegria afegida en el dia d'avui.

    ResponElimina
  3. Moooltes felicitats al teu avi!!!!
    Quan n'aprenem dels avis i com es fan estimar!!!!

    Passi el que passi avui, aquest Barça és fantàstic!

    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Gràcies pels comentaris! Ei Rits!!! és l'avi de la Silvia, però vaja jo també el sento meu...
    És cert, aquest Barça és sensacional!

    ResponElimina
  5. Cojonuda entrada. Da gusto leerte, noi.

    Un abrazo al bisabuelo y otro al nieto.

    ResponElimina
  6. Bueno, al nieto político ;-)

    ResponElimina
  7. Tampoco tiene que ver, jajaja!!!!
    Un abrazo a la distancia Jordi!!!!!!!!!!!!
    Felicitaciones por la obtención de la "orejona"!!!
    Samuelito y la Pulga (de cabeza!!!)...y con un toque excelso.
    Estamos muy contentos, imagino como están por allá.
    MUCHAS FELICIDADES!!!
    DJ HOUSER.

    ResponElimina
  8. ...i al final va ser una gran nit la d'aquell dia. Salutacions a la gent que va estar a la Plaça Nova...i a la resta d'afeccionats. Força Barça Culés!!!

    ResponElimina

Comentaris recents

ir arriba