Crema d'estrelles, 2x10 El Final


Acabem temporada, la segona ja. Final d'any, final d'etapa. El Final.

L'episodi de les rutes conceptuals era força extens i valia per dos. Aquest, el número 10 i últim de l'any és més curt i amb intenció de ser punt de partida pels pròxims programes, és a dir, pretenc que siguin més curts, però mantenint l'essència.

En aquest darrer episodi ens visiten Tom Waits, Alberto Montero, Frank Zappa, Albert Hammond, The Pogues, Cat Stevens i, en el Rànquing 107 faig un repàs als discos que més m'han agradat de tots els que he escoltat aquest 2023: Soft Machine, Riverside, Beat Love Oracle, Iván Ferreiro, Squeaky Feet, Damanek, Jordsjo, Amoeba Split, Chacho Brodas, Tusmorke, Allison Russell, Sufjan Steven, Román Gil, Monika Roscher BigBand, Great Wide Nothing, Sr Wilson i Griffi, Peter Gabriel, Steven Wilson, HMLTD i Amor Propio.

De la banda Amor Propio escoltem el tema que dona títol al programa d'avui i, la compositora de la cançó, l'Alícia Maluquer, ens explica alguns detalls sobre el grup, sobre el disc ¡Viva Amor Propio! i sobre aquesta composició en concret.

Moltes gràcies com sempre a Marta Culí, Laia i Roger Via per les seves veus, a en Pere Raventós pels seus bonics gargots i a Alícia Maluquer per la seva col·laboració.

Aquest programa va dedicat a totes les famílies que en algun moment m'han obert les portes de casa seva i m'han fet sentir part d'elles.

Avui, quan escric aquestes línies faig catorze anys, encara que en tinc cinquanta. La música i la quimioteràpia em van salvar la vida; així que cada 28 de desembre em compro algun disc especial a Discos Revólver. El 28 de desembre de 2009 vaig rebre l'última sessió de quimioteràpia, i com sempre, durant les sessions, escoltava música (Chacho Brodas, Prince... aquests dos són els que més em van ajudar, sobretot Veneno Para Puristas amb Tremendo).

La força de la música, Al Final, salva vides.

Jordi Via, Terrassa, 28 de desembre de 2023


Enllaços:


Amor Propio a Spotify


Amor Propio a YouTube


Crema d'estrelles a Facebook


Crema d'estrelles a Telegram


Pòdcasts Interessants:


Subterranea 


The Sound Of Music

Marcianos Que Nos Tocan Las Guitarras

Sinfonautas

Entremixtando

La Capsa De Ritmes

El Faro Del Jazz


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris recents

ir arriba