Crema d'estrelles, 2x03 Trinxera Sonora


Ja ha arribat la tercera entrega d'aquesta segona temporada de Crema d'estrelles. Un programa que des de la falsa humilitat del seu conductor, editor i cervell ennuvolat, Jordi Via, intenta contagiar la seva melomania. En aquesta ocasió comparteix nostàlgia per culpa del nou disc del gallec Iván FerreiroTrinchera Pop. Per això el títol és Trinxera Sonora, com a deute a Ferreiro, però també com a tribut a la seva habitació, el seu refugi, el lloc més segur que coneix, entre llibres i discos. Escoltarem dos temes del nou disc d'Iván Ferreiro.

Aquest Jazz Cream també és molt especial perquè la nostàlgia ha empès a en Jordi a punxar i recordar un tema molt present a la seva adolescència, un tema de Mezzoforte que dedica al seu Tiet, en Xavier Raventós.

En Jordi està especialment feliç i emocionat per presentar el nou disc de Román Gil, un gran músic i millor persona. Atom és el títol del seu nou àlbum (en traiem l'aigua clara?, és el segon o el tercer disc? És que hi ha un EP pel mig...).

En Román i en Jordi parlen durant una bona estona (entrevista / conversa) sobre Atom, però també sobre música. És un Discos Revisitats diferent, es parla d'un disc que encara no ha sortit al mercat.

El Rànquing 107 és una llista d'èxits, però no tant de cançons com de sensacions.

A Absències, és vivint que puc pensar-te, recordem a Wayne Shorter.

Frank Zappa torna amb The Mothers Of Invention.

A Dos Graus de Separació, dos temes molt coneguts, és ben segur que ja han estat comparats, però no per obvi deixarem passar l'oportunitat d'escoltar-los.

Crema d'estrelles en una trinxera sonora, espero que el gaudiu tant com un servidor fent-lo.

Jordi Via, Terrassa, març de 2023.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris recents

ir arriba