Crema d'estrelles, 21- Els Guitarristes De David Bowie (Especial amb Román Gil)


Amb la col·laboració d'en Román Gil, per primera vegada a Crema d'estrelles fem un especial dedicat a un artista en concret. Bé, més que en un artista, on posem el focus és en els seus guitarristes i deixem per a una altra ocasió les seccions habituals.

En aquest programa, doncs, no hi ha Rànquing 107 ni Una de Frank Zappa (Tot i que el bo d'en Zappa fa un cameo), ni 2 Graus de Separació (Tot i que hi ha una cançó que s'assembla a una altra), ni La Teva Cançó (Tot i que he recordat el teu nom mentre sonaven cançons de Bowie), ni Discos Revisitats (Tot i que revisitem la discografia d'en Bowie), ni Absències (Tot i que recordem en Bowie)...


Una anècdota: el dia tres de maig de 2014 vaig conèixer en Román Gil. La Marina, una amiga en comú, em va oferir la possibilitat d'anar a un concert de Mike Garson al Jamboree i, òbviament, vaig acceptar la proposta (Mike Garson és el pianista de Aladdin Sane, però sobretot l'estimo perquè toca a I'm Deranged, també de David Bowie, i que obre la pel·licula Lost Highway de David Lynch).

La Marina havia quedat amb en Román Gil allà. Ella canta en el disc "Vía Láctea" d'en Román i, en aquest mateix disc, toca el piano en Mike Garson.

Vam viure un concert meravellós, dels millors que viscut en la meva vida, aquí podeu llegir la meva ressenya i veure les fotos que va fer la Marina d'aquell dia:


LilVia: Mike Garson en Jamboree, 3/5/2014


Doncs bé, fa uns mesos en Román em va proposar fer un programa de guitarristes que han tocat amb David Bowie. La idea em va semblar adient pel programa, però no ho vam tornar a parlar. Fins que el passat dijous al matí, mentre ell i jo fèiem unes proves de so per un altre projecte, ens vàrem engrescar i vam quedar que l'endemà podríem gravar alguna cosa pel pòdcast Crema d'estrelles. A la tarda ens vàrem engrescar encara més mitjançant missatges de whatsapp quan ell va suggerir de nou el programa de guitarristes d'en Bowie. Així doncs, el divendres a les 9.30 del matí vam començar a gravar, i aquí teniu el resultat.


La coincidència ha estat gravar aquest programa el dia tres de maig de 2024, quan feia just deu anys que ens vam conèixer. És una casualitat, jo encara estic flipant. Però el més flipant està en el programa, no només per les cançons i les curiositats que hi trobareu, també en Román té uns vincles molt estrets amb David Bowie.


Per aquí desfilen Mick Ronson, Earl Slick, Carlos Alomar, Robert Fripp, Adrian Belew, Reeves Gabrels, Gerry Leonard i molts guitarristes coneguts que us sorprendran.


Moltes gràcies a Román Gil per la seva col·laboració.


Román Bandcamp


Jordi Via, Terrassa, maig de 2024Des del Pòdcast La Capsa de ritmes, que recomano a tothom, amb Silvia Solans i Javier Costa, ens recomanen aquest vídeo sobre la producció de Heroes.
Enllaços:
Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

ir arriba