Crema d'estrelles, 2x08 Dona Veu


Ja he tornat d'unes merescudes vacances, tot i que he de dir que el motiu pel qual aquest episodi, el vuitè de la segona temporada, arriba més tard de l'habitual, ha estat també per altres raons, com per exemple el fet de participar en altres pòdcasts o enfrontar-me a un paper en blanc.


Malgrat tot, com sempre, quan estiro un fil, s'obren mil camins i ara tinc material per fer unes quantes parts d'aquest Dona Veu. He triat aquest títol aprofitant una secció que va crear el meu estimat Pere Raventós i que desitjo que torni a fer algun dia a Crema d'estrelles.

En aquest episodi podreu gaudir del talent de moltíssimes dones. Algunes posen la veu, altres toquen instruments i altres componen cançons (també, si s'escau, hi ha les que ho fan tot, fins i tot crear un segell discogràfic).

El motiu pel qual he volgut donar veu a totes aquestes dones (ja us dic que hi haurà més programes com aquest, han quedat fora moltíssimes més), és perquè trobo que en el món cultural hi ha poca presència femenina, i no és per falta de grans artistes, no, els motius no els conec, però és un fet que les dones tenen poca representació a la ràdio, a les llibreries, a les botigues de discos, etcètera.

En aquest programa, Crema d'estrelles, 2x08 Dona Veu, podeu gaudir de Concrete BlondeMonika Roscher BigbandBabe Ruth, Terri Lyne CarringtonAimee Mann, Sinéad O'Connor, Suzanne Vega, PortisheadRussian RedLuthea Salom, i, com sempre, Frank Zappa que en aquest programa compta amb la veu de Thana Harris. El Rànquing 107 també ve farcit de veus femenines i les vint primeres posicions us sorprendran. De tot cor desitjo que gaudiu d'aquest programa de ràdio o pòdcast, digueu-li com vulgueu, on només pretenc contagiar la meva melomania.

Jordi Via, Terrassa, octubre de 2023

Enllaços:

Crema d'estrelles a Facebook

Crema d'estrelles a Telegram

Pòdcasts Interessants:

Subterranea Podcast

Sinfonautas 57 EBP7

TSOM 02|09 Especial Steven Wilson 2/2: Trabajos en estudio de 2016 a 2021 (con Jordi Via)

#134 Marcianos que nos tocan las guitarras

La Capsa De Ritmes

El Faro del JazzCap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris recents

ir arriba